INSERT ALTERNATIVE TEXT FOR YOUR HEADER IMAGE HERE

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Οργανώστε μόνοι σας το πάρτυ σας !

Οργανώστε το παιδικό πάρτυ σας 


Αρχίστε να οργανώνετε το παιδικό πάρτυ τουλάχιστον ένα μήνα πριν.
Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε πολύ χρόνο να βρείτε λύσεις για όλα τα προβλήματα που τυχόν θα παρουσιαστούν καθώς και να μελετήσετε διάφορες ιδέες που μπορούν να μειώσουν το κόστος.

Αφήστε το άγχος στην άκρη και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
·         Φροντίστε για τον χώρο όπου θα γίνει το πάρτυ.
·         Φτιάξτε μια λίστα με τους καλεσμένους σας. Κάποιοι φίλοι απο το σχολείο, οικογενειακοί φίλοι αλλά και συγγενείς. Εάν δεν αρκεί ο χώρος και δεν επιθυμείτε να έχετε πολλά άτομα συζητήστε με τα παιδιά σας και αποφασίστε να καλέσετε τους στενούς φίλους.
·         Ετοιμάστε τις προσκλήσεις του πάρτυ. Εάν έχετε χρόνο μπορείτε να τις φιλοτεχνήσετε μαζί με τα παιδιά. Στο εμπόριο υπάρχουν (χάντρες, αυτοκόλλητα, χαρτονάκια). Εάν υπάρχει η δυνατότητα, σύντομος και φθηνός τρόπος είναι να τις φτιάξετε στον υπολογιστή σας. Πρόκειται για μια εύκολη λύση καθώς το μόνο που πρέπει να κάνετε κάθε φορά είναι να αλλάζετε το όνομα του καλεσμένου. Ακόμα σας δίνετε η δυνατότητα να βρείτε τις φιγούρες των αγαπημένων ηρώων των παιδιών σας και να τις προσθέσετε στις προσκλήσεις. Σημαντικό είναι στην πρόσκληση να ζητάτε απο τους γονείς των καλεσμένων σας να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους με ένα τηλεφώνημα. Έτσι θα ξέρετε τον ακριβή αριθμό όσων θα έρθουν στο τέλος. 


·      








   Αν σκέφτεστε να προσλάβετε κάποιον επαγγελματία για την ψυχαγωγία των παιδιών(ανάλογα με τα οικονομικά πλάνα σας) πρέπει να τον ειδοποιήσετε αρκετό καιρό πριν για να είστε σίγουροι ότι θα είναι διαθέσιμος τις ημέρες του πάρτυ σας. 

Λίγες μέρες πριν το παιδικό πάρτυ

Το παιδικό πάρτυ πλησιάζει.
Εντάξει, λίγο άγχος μπορεί να είναι δύσκολο να αποφευχθεί αλλά ψυχραιμία, υπάρχουν λύσεις για όλα!
Εάν αποφασίσετε να το κάνετε στο σπίτι, φροντίστε για να τακτοποιήσετε, αλλά και να βάλετε στην άκρη ότι θέλετε να «προστατεύσετε». Ανα πάσα στιγμή τα πάντα γίνονται παιχνίδι στα χέρια των παιδιών.
Προσαρμόστε έτσι τον χώρο, ώστε τα παιδιά θα μπορούν να παίξουν, να τραγουδήσουν και να χορέψουν, χωρίς να κινδυνεύουν να τραυματιστούν, αλλά και για χωρίς να προκληθούν ζημιές.
·         Έχουν επιβεβαιώσει οι καλεσμένοι σας το εάν θα έρθουν ή όχι; Εάν έχετε αμφιβολίες για τον αριθμό, μπορείτε εσείς να τηλεφωνήσετε σε κάποιους που ίσως το έχουν ξεχάσει να τους το υπενθυμίσετε.
·         Αγοράστε τα απαραίτητα. Αγοράστε πιάτα, ποτήρια, μαχαιροπίρουνα, μιας χρήσης (προτιμήστε ανακυκλώσιμα). Μπορεί το πιτσιρίκι σας να θέλει το πάρτυ του να έχει ένα «θέμα» , οπότε μπορεί να αγοράσετε υλικά με κάποια συγκεκριμένη φιγούρα. Για τους μεγάλους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικά σερβίτσια, φτάνει να έχετε πλυντήριο πιάτων!
·         Αγοράστε ή φτιάξτε μόνοι σας την διακόσμηση. Ρωτήστε το παιδί σας εάν προτιμά κάποιον ήρωα παραμυθιού, ή ταινίας για να πρωταγωνιστεί στην διακόσμηση.


Μια ιδέα είναι να φτιάξετε μεγάλα χαρτόνια με κολλάζ-πάντα με την βοήθεια των παιδιών σας. Φιγούρες ή ζωγραφιές ανάλογες με το θέμα του πάρτυ μπορούν να κρεμαστούν με πολύχρωμες κορδέλες και κλωστές σε διάφορα σημεία του σπιτιού ή από τα κλαδιά των δέντρων ή φυτών του κήπου και της βεράντας σας.

Μαγειρεύοντας για ένα παιδικό πάρτυ 




Όπως σε όλα τα πράγματα που αφορούν τα πάρτυ, έχετε δύο επιλογές. Η μία να ετοιμάσετε μόνοι σας κάτι και η άλλη να αγοράσετε κάτι έτοιμο ή να παραγγείλετε φαγητά της αρεσκείας σας από κάποιο catering. 




Ο παιδικός μπουφές είναι ιδανική λύση και εάν τελικώς αποφασίσετε να ετοιμάσετε μόνοι σας το φαγητό βάλτε στο μυαλό σας και το μπάρμπεκιου ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Τυλίξτε μπόλικες πατατούλες σε αλουμινόχαρτο για να τις ψήσετε στη φωτιά, ετοιμάστε το κρέας, λαδώστε μερικές πίτες, ο μπαμπάς και κάποιος πρόθυμος καλεσμένος επί το έργο και όλα έτοιμα!


 
Κλασικές παρουσίες του μπουφέ είναι τα διάφορα πιτάκια, τα οποία μπορούμε να βρούμε κατεψυγμένα και απλά να τα ψήσουμε. Προσπαθήστε να μην μείνετε στα πολύ συνηθισμένα (τυροπιτάκια, κεφτεδάκια…), ακόμη και εάν επιλέξετε την «έτοιμη» επιλογή. Ακόμη και σε κατεψυγμένα προϊόντα θα δείτε ότι έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε πίτες, πίτσες, έτοιμα φαγητά… 






Εάν θέλετε να ετοιμάσετε μόνοι σας το φαγητό, μπορείτε να προετοιμάσετε κάποια από αυτά που θα σερβίρετε μέρες πριν, και να τα βάλετε άψητα στην κατάψυξη. Να σας μείνει γι’ αυτά μόνο το μαγείρεμα. Αυτό μπορεί να γίνει για πίτες, κρέπες, κοτοπουλάκια πανέ, και για πολλές άλλες συνταγές. 










Τα σαντουϊτσάκια είναι σταθερή αξία και μπορείτε να βρείτε άπειρες επιλογές.
Ένα σουφλέ με τυριά θα αρέσει σε μεγάλους και μικρούς. Μην ξεχάσετε τις σαλάτες από το μενού σας. 


 ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ "funky lunch"  στην ιστοσελιδα τους:   
http://www.funkylunch.com/



Εάν κάνετε μπάρμπεκιου μια κλασική ντοματοσαλάτα δεν πρέπει να λείπει, αλλά και σαλάτες με ζυμαρικά είναι καλή ιδέα μιας και που τα παιδιά θα τσιμπήσουν σίγουρα, και κάποιες άλλες επιλογές για τους γονείς. Στο internet ή ανάμεσα σε πολλά βιβλία θα βρείτε άπειρες συνταγές. 


Oι φίλες σίγουρα θα σας «υποστηρίξουν» εάν τους ζητήσετε να μαγειρέψουν κάτι για εσάς.

Γλυκά

Σε ότι αφορά τα γλυκά, εκτός από την τούρτα που είναι πάντα σημείο αναφοράς σε ένα πάρτυ καλό θα ήταν να έχετε και κάποια άλλα ατομικά γλυκά όπως σουδάκια, εκλεράκια κλπ.
Εάν το παιδικό πάρτυ σας είναι απογευματινό, ένα κέικ, μάφινς ή ακόμη καλύτερα παγωτό θα ξεσηκώσει τους μικρούς καλεσμένους. Επειδή τα γλυκά αλλοιώνονται εύκολα καλό θα ήταν να μην έχετε πάρα πολλά καθώς επίσης να τρώγονται εύκολα στο χέρι. Να μην χρειάζεται να τα κόψουν οι καλεσμένοι.
Eιδικά το καλοκαίρι μια φρουτοσαλάτα θα πρέπει να κάνει την εμφάνιση της…

Ποτά

Για ποτά, μπορείτε εκτός των ζαχαρωδών που σίγουρα δεν κάνουν καλό στα παιδιά να φτιάξετε οι ίδιοι γρανίτες χρησιμοποιώντας φρούτα της εποχής όπως φράουλες, κεράσια και ροδάκινα -που είναι αρκετά γλυκά- αναμειγνύοντας τα στο μπλέντερ με πάγο. 

Το πολύχρωμο αποτέλεσμα σίγουρα θα ενθουσιάσει όλους τους προσκεκλημένους. Γενικότερα, φροντίστε το νερό να είναι κοντά στους μικρούς καλεσμένους σας όταν παίζουν, γιατί είναι σίγουρο ότι θα το αναζητήσουν πολλές φορές. 


Επειδη, ωστοσο, πολλες φορες υπαρχουν καλεσμενοι με διατροφικες αλλεργιες, 
το πιο σωστό είναι η οικοδέσποινα να ρωτήσει αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα αλλεργίας 
στα παιδιά που θα καλέσει (πολλές φορές οι γονείς του παιδιού με την ευαισθησία 
δεν το αναφέρουν για να μην φέρουν σε δύσκολη θέση την οικοδέσποινα 
και αφιερώσει έξτρα χρόνο για προετοιμασία 'ειδικών' φαγητών, 
και έτσι φέρνουν σε τάπερ κάτι από το σπίτι). 
Ακόμα καλύτερα δίπλα στα πιάτα να υπάρχει μια μικρή χαριτωμένη ταμπελίτσα 
με τα συστατικά της κάθε συνταγής. 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!

1 σχόλια:

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Δημοσίευση σχολίου